Powered by Tvrđava Kulture Šibenik

DOGAĐANJA

Dani otvorenih vrata mreže KREŠIMIR

 


  03.10.2019 - 05.10.2019   •     Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Mihovila

'Dani otvorenih vrata Mreže KREŠIMIR' naziv je završnog trodnevnog događanja u projektu KREŠIMIR - KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja“ koje će se održati u na šibenskim tvrđavama sv. Mihovila i Barone od 3. do 5. listopada.

U sklopu ovog trodnevnog događanja, održat će se konferencija „Izazovi i prednosti sudioničkog upravljanja u kulturi“ koja za cilj ima razmjenu iskustava te razvoj suradnje i umrežavanje dionika u kulturi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini uz popratni kulturni, edukativni i zabavni program za sudionike i građane. Među prijavljenim sudionicima konferencije su predstavnici javnih institucija Republike Hrvatske uključenih u provedbu javnog poziva Kultura u Centru – potpora razvoju civilno-javnog partnerstva, predstavnici organizacija koje provode projekte u sklopu istoga poziva te ostali zainteresirani predstavnici javnog i civilnog sektora u kulturi u Šibeniku i Republici Hrvatskoj.

Svoje projekte predstavit će brojne kulturne institucije, udruge, savezi udruga i kulturnih centara iz cijele Hrvatske koji u svojim sredinama aktivno rade na jačanju civilno-javnog partnerstva u kulturi i razvoju sudioničkog upravljanja.  

Prvog dana konferencije, 3. listopada, u Gradskoj vijećnici, nakon okupljanja sudionika, pozdravnih govora i predstavljanja rezultata projekta KREŠIMIR, svoje projekt predstavit će Grad Skradin.

Idućeg dana, 4. listopada, u Gradskoj vijećnici, slijede predstavljanja projekata Zaklade Kultura Nova,, Platforme za Društveni centar Čakovec, Udruge Lastin Rep, Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade, Udruge Domino, Galerije umjetnina Slavonskog Broda, Kazališne družine „Ivana Brlić Mažuranić“, Saveza udruga ROJCA, Zajednice udruga Centar nezavisne kulture, Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, te Platforme Doma Mladih. Za kraj je predviđeno izlaganje "Građansko upravljanje zajedničkim dobrima" i diskusija s publikom pod vodstvom predstavnice Saveza udruga ROJC i predsjednice udruge Zelena Istra, Dušice Radojčić.

Prijave za konferenciju zaprimaju se na mail: vera@tvrdjava-kulture.hr

Istoga dana, 4. listopada, Tvrđava Barone bit će mjesto održavanja predavanja i radionica za građane, uz besplatan ulaz svim posjetiteljima. 

Radionica Volontiranje u kulturi koju provodi Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji“ namijenjena je upoznavanju s osnovnim pojmovima volontiranja, a sve s ciljem motiviranja građana na volontiranje i jačanje kapaciteta udruga za kvalitetnu provedbu i koordinaciju volontiranja. Prijave za sudjelovanje građana zaprimaju se na e-mail: sanja.barisic@mladi-eu.hr

U AV radionici Šibenske udruge mladih Š.U.M., polaznici će steći vještine produkcije audio i vizualnih projekcija u prostoru te prepoznavanja potrebnih elemenata opreme koja im treba za organizaciju svakog manjeg kulturnog događanja. Prijave za sudjelovanje možete poslati na e-mail: sibenska.udruga.mladih@gmail.com

'Upcycling Art' radionica udruge Fenix, namijenjena je ljubiteljima ekspresivne i eksperimentalne reciklaže koji će se upoznati s pojmovima i postupcima ‘ready made’, ‘asamblaža’ i ‘dekolaža’ kroz recikliranje otpadnog materijala, a unikatnim proizvodima i djelima koje izrade, polaznici će ukrasiti svoj dom. Prijaviti se možete putem e-maila: katarina.shebenik@gmail.com. Zbog najavljenog lošeg vremena lokacija "Upcycling Art" radionica prebačena je na Tvrđavu sv. Mihovila u muzejsku prostoriju.

Subota, 5. listopada, rezervirana je za dovršavanje i predstavljanje rada radionica uz slobodan ulaz na tvrđavu Barone!

OVDJE preuzmi program Dana otvorenih vrata mreže KREŠIMIR
 


Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Mihovila, s početkom u 15:30 sati.


  Tvrđava Barone i Tvrđava sv. Mihovila   -     03/10/2019   -   05/10/2019

Dani otvorenih vrata mreže KREŠIMIR

07
06

Druženje "NARAnčasta kava s KREŠIMIRom"

  Tvrđava Sv. Mihovila   -    07/06/2019   -   08/06/2019


07
06

Druženje "NARAnčasta kava s KREŠIMIRom" - vol.2

  Tvrđava Sv. Mihovila   -    07/06/2019   -   08/06/2019


 

Copyright © 2023   •   Sva Prava Pridržana   •   Krešimir   •   Web dizajn & razvoj: MEDIAN kreativna riješenja