Powered by Tvrđava Kulture Šibenik

Radionica "Upravljanje programima u kulturi"

 

Radionicom na temu “Upravljanje programima u kulturi” koja je održana na Tvrđavi Barone 29. i 30. travnja završen je ciklus od 6 edukativnih radionica u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja.

Koliko truda i promišljanja treba uložiti u osmišljavanje i upravljanje događanjima u kulturi govorili su nositelji projekta Krešimir, predstavnici Tvrđave kulture Šibenik. Prvog dana radionice, Morana Periša iz Odjela za programe i produkciju, pojasnila je na koji način se pristupa organizaciji događaja te što sve podrazumjeva priprema, provedba i evaluacija događanja. U praktičnom dijelu sudionici su imali zadatak osmisliti programe u kulturi - od filmskih projekcija, glazbenih događanja do književnih večeri.  

 U utorak, drugog dana radionice, o najbitnijim koracima u promociji i prodaji događanja pričala je Vera Jergović Bolanča, voditeljica Odjela marketinga, prodaje i odnosa s javnošću. Zašto je bitno definirati proizvod, ciljanu skupinu, prodajne kanale, ton komunikacije i plan promocije, sudionici su saznali na primjeru cjelokupne marketinške kampanje za jedno od događanja iz prošlogodišnje sezone na Tvrđavi sv. Mihovila.  

Ovom radionicom završen je samo dio projektnih aktivnosti. Aktivnosti se nastavljaju  provedbom akcijskog plana za razvoj sudioničkog upravljanja u kulturi Grada Šibenika koji će se bazirati na potrebama lokalnih dionika u kulturi. Potrebe su detektirane prethodno tijekom projekta kroz sveobuhvatna ispitivanja potreba dionika u kulturi grada Šibenika.  

Partneri na projektu Krešimir, javna ustanova Tvrđava kulture Šibenik i Grad Šibenik te udruge Mladi u EU, Feniks i Šibenska udruga mladih, u lipnju će u sklopu studijskog putovanja posjetiti Pogon - zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade. Centar djeluje kao javna ustanova osnovana na temelju civilno-javnog partnerstva Grada Zagreba i Saveza udruga Operacija Grad. Svrha posjete je razmjena iskustava, infromiranje o sudioničkom upravljanju i civilno-javnom partnerstvu kako bi se doprinijelo jačanju ljudskih kapaciteta projektnih partnera i razvoju suradnje s dionicima u kulturi izvan lokalne sredine.  

Na jesen, krajem provedbe projekta, održat će se Dani otvorenih vrata Krešimir na kojem će biti organizirano Javno potpisivanje Sporazuma o suradnji i djelovanju mreže KREŠIMIR o čemu uskoro više informacija. 

Podsjetimo projekt “KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR” započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU. 

 Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” Iz Europskog socijalnog fonda”.  

 

Sadržaj članka isključiva je odgovornost JU Tvrđava kulture Šibenik. 


  Objavljeno: 30.04.2019 18:35h

  Dokumenti za preuzimanje

 

NOVOSTI


Copyright © 2023   •   Sva Prava Pridržana   •   Krešimir   •   Web dizajn & razvoj: MEDIAN kreativna riješenja