Powered by Tvrđava Kulture Šibenik

Poziv na radionicu: Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva u sklopu projekta KREŠIMIR

 

Održavanjem dvodnevne radionice na temu „Izrada projektnih prijedloga za organizacije civilnog društva“ nastavlja se provođenje aktivnosti u sklopu projekta KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja

Radionica će se održati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, 24. i 25. siječnja 2019. godine, s početkom u 10 sati, oba dana.

Tema radionice je informiranje o mogućnostima financiranja organizacija civilnog društva iz nacionalnih i EU izvora te metodama izrade nacrta projekata za financiranje iz Europskog socijalnog fonda, a u suradnji s Javnom ustanovom u kulturi Tvrđava kulture Šibenik održat će je predstavnici Udruge mladih „Mladi u EU“.

Program će započeti u četvrtak 24. siječnja kada će sudionici radionice dobiti uvid u mogućnosti koje organizacije civilnog društva imaju na raspolaganju za financiranje iz nacionalnih fondova te fondova Europske unije. Također, biti će upoznati s metodama izrade nacrta projekta za organizacije civilnog društva u sklopu Europskog socijalnog fonda.

U petak 25. siječnja slijedi praktični dio radionice koji će obuhvatiti primjere ispunjavanje Obrasca A, koji se ispunjava prilikom prijave na natječaje Europskog socijalnog fonda. Praktični radom proći će se i simulacija izrade proračuna projekta te izbjegavanje nepravilnosti u javnoj nabavi. Završni blok odnosit će se na planiranje održivosti projekta te ključne termine i izazove za uspješno provođenje EU projekata.

Sudjelovanje je prvenstveno namijenjeno članovima i članicama postojećih organizacija civilnog društva koji žele ojačati kapacitete u vlastitim organizacijama. Dobrodošli su i svi zainteresirani za načine financiranja organizacija civilnog društva.

Zainteresirani se mogu prijaviti na: vera@tvrdjava-kulture.hr.

Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” Iz Europskog socijalnog fonda”. 

Podsjetimo projekt KREativna ŠIbenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR započeo je 29. listopada 2018. godine, s glavnim ciljem jačanja suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. U projektu sudjeluju JU Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih - ŠUM, Mladi u EU i Feniks. Predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci, s ukupnom vrijednost projekta 737.252,18  kuna, od čega je iznos od 626.664,35 kuna sufinanciram sredstvima EU.


  Objavljeno: 17.01.2019 13:19h

NOVOSTI


Copyright © 2023   •   Sva Prava Pridržana   •   Krešimir   •   Web dizajn & razvoj: MEDIAN kreativna riješenja